dilluns, 19 de juliol del 2010

TERAPIAS ALTERNATIVES 2

Les persones som éssers complexes, cadascuna és un univers, un entramat d’experiències, records, ferides, vergonyes i culpes amagades, impactes que hem anat acumulant i llençant al sac de l’inconscient des de la infància.

Algunes d’aquestes experiències, com la insatisfacció, frustració, ràbia, tristesa , soledat, pors, angoixa, ansietat etc., quan es fan cròniques deixen la seva empremta, firma o ressonància en diferents parts del cos, en el que les medicines alternatives anomenen bloquejos energètics o alteracions importants dels meridians o dels camps magnètics o subtils, segons les diferents tradicions.


En realitat estem parlant del mateix, totes les emocions fortes o prolongades tenen una resposta concreta en les nostres cèl·lules, òrgans i sistemes corporals, encara que en la majoria de casos aquest procés és inconscient, el resultat és evident.

Aquestes tradicions han comprovat com en realitat són les nostres idees, pensaments i experiències emocionals, les que provoquen aquestes disfuncions i bloquejos que a la llarga poden acabar afectant la energia de la zona i donar problemes o malalties agudes o cròniques.

D’aquí la importància que donen les medicines orientals o alternatives a detectar aquests bloquejos a temps, com a mètode preventiu i per evitar que aquest bloqueig no acabi manifestant-se en una patologia concreta.

En cas de que la patologia es manifesti, les teràpies alternatives en general tracten més la causa o arrel del problema que no pas el símptoma, de manera que aquest no es vagi manifestant o repetint periòdicament o acabi cronificant-se.

Si el mal ja s’ha fet crònic les teràpies alternatives ben administrades per un bon professional han demostrat una gran eficàcia especialment si la persona pren consciència i s’implica en el seu propi procés.

Tots busquem la felicitat, la salut, l’alegria, la pau interior, l’harmonia i l’equilibri, però això en un estat pur no existeix enlloc de la naturalesa. Tot està en procés i en moviment, ningú està al marge dels alts i baixos emocionals.

L’important és conscienciar-nos i implicar-nos una mica en el procés personal per tal d’anar caminant cap a la salut, plenitud i maduresa de vida, que encara que mai en harmonia i equilibri perfecte puguem gaudir al màxim de les nostres possibilitats en aquesta oportunitat sagrada que es la nostra Vida.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada