dilluns, 19 de juliol del 2010

SHIATSU ZEN


Rebre un Shiatsu és com un regal de sensacions que ens apropen a sentir i percebre la vida fluint des de el més profund del nostre cos, degut a les pressions profundes, penetrants, suaus i precises que ens precipiten a la experiència de nosaltres mateixos com un tot unitari  (cos, emocions i pensaments).



Aquest tractament terapèutic reconegut per primera vegada a Japó l´any 1950 i ara S'ex-tes arreu, recull i s´inspira en la experiència i tècniques manuals de les medicines tradicionals de la Xina, Índia i Egipte. Es practica a terra a sobre de un fotó i la persona que el rep va vestida amb roba còmoda. Combina pressions fetes em les mans, dits, colze, genolls i peus, amb mobilitzacions i estiraments de les articulacions. És un viatge de gairebé 60 minuts.

L´objectiu del Shiatsu Zen, és de que a través d’una escolta i atenció continuada, detectar, connectar i activar els llocs més mancats de energia, com també dissipar i relaxar els més tensionats per tal de que es recuperi l´harmonia i la salut optima i natural de cadascú. Per aconseguir això, es treballa amb els punts de la acupuntura, però sense clavar agulles, sinó amb pressions, com també en altres areas del cos pròpies del Shiatsu Zen.

El Shiatsu es mol eficaç en tractaments lleus i aguts d´insomni, ansietat, depressió, estres, nervis, deixar de fumar, cans-ansi, al·lèrgia, asma, mals de cap, defenses, estrenyiment crònic, dolors musculars i articulars, ciàtic-as i lumbàlgies, problemes de circulació, retenció de líquids, tensió alta, menopausa, escleroderma i altres.

Hem parlat de la història de les tècniques que utilitza, dels objectius, aplicacions i resultats, però no hem definit el que és, perquè el Shiatsu Zen es bàsicament experiència i les experiències són més per viure-les que no pas per a ser explicades amb paraules.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada