dimecres, 21 de juliol del 2010

ART ZEN

Català:
ART ZEN

L'art Zen neix de la seva pròpia essència, reflectint la senzillesa de las petites coses del dia dia, la insinuació dels espais buits, la força de un raig de llum en la penombra, els moviments i gestos al sevir el te o respirant tot lliscant el pinzell.

La poesia Zen anomenada Haiku neix d’una profunda experiència des del cor de la unitat viscuda d‘un moment.

L'Ikebana, l'art efímer de les flors vives, és una experiència meditativa del color, les olors, les formes i el suggeriment dels espais buits.

Els jardins Zen són una fusió amb la naturalesa, des del respecte i l'escolta, connectant amb la vida de les pedres, les fràgils molses o els intensos vermells de les vulnerables fulles de l'arç.

Són moltes les arts que se'ls aplica el concepte de “ Do” que vol dir drecera o camí cap a la autorelaització com per exemple Cha-do o cerimònia del Té, Ka-do o camí de les flors i Sha-do l'experiència de la cal·ligrafia.

No cal cercar el camí ni fora ni a dintre teu, el camí vindrà a tu si obres el teu cor.
Quan abandones el triar i l'escollir, el camí apareix.

Com diu una dita Zen : El gran camí no té portes, milers de camins el creuen. Quan travessem la porta sense porta, caminem lliurement entre cel i terra.

En aquest portal he volgut posar alguns Haikus clàssics, uns de fets per mi i alguns de la Alicia, la meva companya de camí i amiga de l'ànima.

També hi podreu trobar alguns Ikebanas que varem fer en els tallers organitzats a Osona amb el meu amic i mestre d'Ikebana Jordi Alemany en el Prat Verd i en els jardins del meu germà Xavier Tebé jardiner i ànima de Art Verd. Les excel·lents fotografies són de Toni Gómez amic, artista i company en el camí del Zen.
Veure Fotos d'Ikebanes.

També en Imatges Zen podreu veure les magnífiques fotos de Toni Fanlo, amic
artista i company de camí que reflecteixen l'esperit del Zen.
A imatges Zen 2 podeu veure les excel·lents fotos de naturalesa de Antonio Corbetta

Per últim agrair al meu amic de l'ànima i Mestre Zen Pedro Vidal el seu ajut inestimable en el camí.

A tots ells estic agraït, i a vosaltres us desitjo que en gaudiu força!

Castellano:
ARTE ZEN


El arte Zen, nace de su propia esencia, reflejando la sencillez de las pequeñas cosas del día día, la sugerencia de los espacios vacíos, la fuerza de un rayo de luz en la penumbra, los movimientos, los gestos y la respiración al servir el té o al hacer un trazo con el pincel. 
 
La poesía Zen llamada Haiku nace de la profunda y efímera experiencia de unidad vivida en un momento.

El Ikebana el arte efímero de las flores vivas, es una experiencia meditativa, del color las formas, olores y espacios vacíos sugerentes.

Los jardines Zen una fusión con la naturaleza, desde el respeto y la escucha, conectando con la vida de las piedras, los vulnerables musgos o los intensos rojos de las hojas del arce.

Son muchas las artes a las que se les ha aplicado el concepto de “Do”, sendero o camino de auto-realización como Cha-do la ceremonia del té, Ka-do la ceremonia de las flores, Sho-do el camino de la caligrafía.

No busques el camino dentro o fuera de ti, el camino te encontrará si le abres el corazón. Cuando abandonas el escoger el camino aparece.

Como dice un dicho Zen: El gran camino no tiene puertas, miles de caminos lo atraviesan. Cuando se cruza la puerta sin puerta, se camina libremente entre el cielo y la tierra.

En este portal he querido poner algunos Haikus clásicos, otros hechos por mi y algunos de mi compañera en el camino y amiga del alma Alicia.

También si queréis podéis ver algunos de los Ikebanas que hicimos en los talleres que organizamos en Osona con mi amigo i Maestro de Ikebana Jordi Alemany en Prat Vert y en los jardines de mi hermano Javier Tebé jardinero y alma de Art Vert. Las excelentes fotografías son de Toni Gomez amigo, artista y compañero en el camino del Zen.

Ver Fotos de Ikebanas.

También en Imágenes Zen os muestro unas magníficas fotos de Toni Fanlo amigo, artista y compañero de camino que reflejan el espíritu del Zen.

En imágenes Zen2, podeis ver las excelentes fotos de naturaleza de Antonio Corbetta

Por último agradecer a mi amigo del alma y Maestro Zen Pedro Vidal su ayuda inestimable en el camino.

A todos ellos estoy agradecido y a vosotros: ¡Que los disfrutéis¡

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada