dijous, 15 de juliol del 2010

Obrir el Cor

Fa poc va vindre a Osona un sanador mol reconegut de gran renom. Durant tota la setmana, centenars de persones venien de tota la província, amb l'esperança de obtindre algun ajut per la seva salut o estat d'ànim.
Vaig tindre l'ocasió de poder parlar amb algunes de les persones que l'ajudaven, una
d'elles va manifestar la seva opinió dient que realment lo que feia el sanador es obrir el cor de les persones.
Que vol dir realment obrir el cor?. Vol dir que el tenim tancat?. Que es el que representa el cor?. Es obi que no es refereix al cor biològic ni tampoc a tot l'àmbit de les nostres emocions i sentiments que ens desborden constantment dia i nit.




A quin cor es refereix realment?
Sempre que ens referim al cor de qualsevol cosa d'una manera simbòlica, com el cor del barri, d'una família, de un projecta, etc...probablement ens estem referint a lo més essencial i profund d'allò que li dona vida i existència, la síntesi que el pot definir millor, lo més essencial de la seva consciencia.
Així dons, referint-nos a les persones, el nostre cor representaria lo més essencial i profund de la nostra existència, el que fa que realment siguem nosaltres mateixos,
únics i plens de vida.
Obrir el nostra cor seria com reconec-tar amb el més important, primordial i essencial de la nostra ésser, la part més autentica de nosaltres mateixos.
El ritme frenètic, estres, competitivitat, l'excés d'informació, la idolatria exagerada de lo racional i lo material, entre d'altres causes, han facilitat aquest divorci entre el nostre cor ( la nostra essència) i les nostres persones. Possiblement aquesta sigui la causa de moltes de les nostres penes i infermetats.
Alguns savis i pensadors ja apunten que l'objectiu del segle XXI a part de la nostra supervivència com a raça, serà el tornar a ser homes complerts amb el cor, el cap i el cos unificats.
La tecnologia i la ciència han avançat força rapits, homes i dones em deixat de banda allò que es més important: estar connectats amb la nostra essència.
Aquest camí de tornada a casa no es fàcil, però tampoc es difícil. Cada dia i ha més gent fent algun tipus de treball personal: Ioga, respiracions, Tai Chi, meditació,
llibres de auto-ajuda, passejar per la natura, compartir i ser generosos amb els altres,
teràpies, tot això son coses que ens ajuden poc a poc a reconec-tar amb la nostra essència.
Esta connectat amb el cor es una de les claus de la nostra salut i un dels objectius importants de les teràpies alternatives.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada