dimecres, 21 de juliol del 2010

DIA DE LA TERRA



Els passats dies 24 i 25 d'abril es va celebrar a Barcelona la 15ª Fira Mercat del dia de la Terra una trobada anual que al igual que Biocultura ja son un referent important en el mon de la salut, l'ecologia, l'espiritualitat, el consum solidari i el creixement personal.


Desenes de milers de persones van passar durant tot el cap de setmana,visitants els centenars de llocs i parades a on diferents grups i associacions oferien els seus productes i serveis, relacionats amb el mon de la salud, creixement personal i ecologia.




Ja son quaranta anys de celebració i reivindicació d'aquesta nova consciencia que necessitem cada cop amb mes urgència, com tractar el planeta, com tractar el nostre país i com tractar el nostre cos. Quaranta anys intentant trobar noves formes de relacionar-nos no solament per interessos egoistes sinó trobant noves formes de solidaritat i participació en el be comú.


Em vaig trobar amb varia gent de la comarca d'Osona que d'una manera o altre estant participant activament amb projectes de desenvolupament sostenible, ajut al tercer mon, respectant els criteris autòctons i que col·laborant amb projectes per el futur.


Aquesta es una porta d'esperança per el nostres nets, la nostra terra i el nostre país.

Per fi i després de quaranta anys, aquesta consciencia comença a ser un clam global.

Crec que encara i som a temps.


Em d'aprendre a ser mes feliços consumin menys, no es just que el 5% de la població mundial cremem el 80% de l'energia i matèries primes del planeta, no es just que llencem diàriament tones d'aliments quan es moren milers de persones de fam cada dia.

Hem de trobar altres fons d'alegria i satisfacció que no siguin la de tenir, tenir... i tenir propietats i seguretat.


Cal caminar cap una autentica alegria, la que surt de dintre del nostre cor en calma, la que es fon amb la experiència de la natura, la que connecta amb tot lo autentic nostre i dels altres i que dona pas a la intuïció, creativitat i solidaritat.


La vida son quatre dies i passa volant. Es molt important està desperts i oberts a la vida i no dormits esperant la mort.

Cal que venerem la nostra terra, el medi ambient i els aliments, que connectem a la seva essència sagrada.


Cal que respectem i ens impliquem en el nostre cor, la nostra salut i la nostra ment, ells son el vehicle sagrat que ens permetera gaudir i compartir el nostre pas per aquesta curta vida.

Aquest any el Centre de Salud l'Espai Hikari de Vic no varem poder posar parada,

esperem poder posar-la l'any proper com havíem fet en els anys anteriors.

En el espai Hikari, seguim compromesos en la cura de la vostra salut i creixement.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada