dilluns, 25 de juny del 2012

MEDITANT


Alguns persones que han vingut a la meva consulta amb problemes de estrès, nervis, angoixa, etc, els he recomanat després d'alguns massatges que provessin fer meditació.
Aquestes persones eren gent que no creia en absolut en aquests temes, però pel seu propi interès i patiment van provar-ho.
Ells mateixos han quedat sorpresos pel canvi que ha fet la seva vida. I és que la meditació ja ha deixat de ser un tabú. En moltes escoles d'Europa ja es comença a practicar-la regularment. Actualment molts metges i científics la recomanen.
Qualsevol persona que vulgui pot practicar-la, independentment de si és creient, agnòstic o ateu.
Aquesta pràctica, que durant mil·lennis han practicat diverses cultures, un gran poder guaridor.
Tots hem experimentat, en algun moment, i hem quedat fascinats i absorts per la bellesa d'algun instant. Aquests moments són tresors i fa que les angoixes i les preocupacions desapareguin. Els psicòlegs estudien aquest estat sota el nom de Flux, que fa referència a la fluïdesa del moment.
El problema que tenim a Occident és que estem atrapats en la nostra ment i en la sensació del jo. Enredats en la xarxa de les nostres idees i emocions, som incapaços d'experimentar la vida que flueix a cada instant.
Fa uns quants anys Einstein va dir:El valor veritable de l'ésser humà està determinat principalment per la mesura i el sentit amb què ha aconseguit alliberar-se del jo.
No tingueu por de la meditació, tingueu por de quedar-vos atrapats en el jo i que se us escapi la vida.
Com diu Tulku Thondup “ Per trobar el veritable benestar, el millor lloc per buscar es aprop de casa. Podríem viatjar per tot el mon per cercar la felicitat, però, tot i així potser no la trobaríem. Els diners no garanteixen necessàriament el benestar, ni tampoc ho far tenir un cos jove o sa.. Per descomptat, la salut i els diners poden ajudar-nos; però la font real de pau i joia es troba a la nostra ment.
Aquí a Osona tenim molts bons mestres de meditació.
No tinguis vergonya de viure.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada